ELKE VANDENEEDE

Elke behaalde in juni 2012 haar diploma Bachelor Docent Dans, met als specialisatie moderne dans, aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. In haar streven naar kwaliteitsvolle opleidingen als dansdocent blijft zij zich bijscholen op internationale workshops, stages en uitwisselingsprojecten waaronder P.A.R.T.S. en Henny Jurriëns Foundation. Ook volgde zij de minor Event Management.
Op de Fontys Dansacademie erkende men haar talent en mocht zij reeds workshops moderne dans geven. Voor haar eindverhandeling deed ze onderzoek naar de kwaliteiten van een dansdocent, gefocust op de persoonlijkheid. Als afstudeerproject maakte ze de choreografie ‘Caring needing loving’ die beloond werd met grote onderscheiding. Met deze zelfde choreografie won ze in maart 2013 het internationale dansfestival ‘Dans aan de Stroom’.

Naast het doceren legt Elke zich eveneens toe op het choreograferen. Haar creaties werden op diverse podia enthousiast onthaald en geselecteerd voor gerenomeerde choreografiewedstrijden. Zo behaalde ze prijzen als:

2015: ‘Healing’, Modern
Finalist ‘Ambassadeur Moderne Dans Vlaanderen’ (BE)
Finalist ‘Concours de Danse du Marais’ (FRA)

2013: 'Caring Needing Loving', Modern Ballet
Winnaar 'Dans Aan de Stroom' (BE)

2017: ‘Grains of Sand’, Contemporary
Cultuurprijs ‘City of Prague’ (CZ)
3e plaats Choreografie (NL)

2016: ‘Army of Lies’, Contemporary
Winnaar ‘De Dansprijs’ (NL)
3e plaats ‘Danstheater’ (CZ)
Finalist ‘Ambassadeur Moderne Dans Vlaanderen’ (BE)

Elke heeft intensieve workshops gevolgd bij de dansers van Justin Timberlake van zijn Justified/Stripped Tour. Deze kans liet zij natuurlijk niet aan zich voorbijgaan!
Zij heeft tevens al kunnen werken met internationale docenten en choreografen zoals Alain Honorez, David Hernandez, Vincent Vianen, Roy Julen, Steeve Austin, Mike Song, Quick Crew, Raymond Esterhuizen, Lonneke van Leth, Sagi Gross, Sara Wiktorowicz, Filip Van Huffel, Michou Swennen, Isabelle Beernaert, Sari Hyväkkö, Orie O’Hara en Tony Stone.
Elke repeteerde eveneens ‘Whereabouts Unknown’, een choreografie van Jiří Kylián, van het Nederlands Dans Theater. Tevens werd zij geselecteerd om deel te nemen aan Masterclasses met de Akram Khan Company.

 

Haar pedagogische aanpak en persoonlijke toets maken van elke les een aangename leeromgeving waarbinnen danstalent optimaal tot ontplooiing komt met respect voor individuele kwaliteiten.

Elke staat in voor de artistieke coördinatie en is allround dansdocent.